keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Vaaleanpunaiset vauvakutsut/baby showerit


Pari viikkoa sitten järjestimme ystävälle melko vaaleanpunaiset vauvakutsut. Ei siis taida olla epäselvää kumpaa sukupuolen edustajaa odotellaan syntyväksi. Kyseessä oli rennot illan istujaiset tulevan mamman kotona ystävien kera. Olimme salaa miehen avustuksella menneet etukäteen paikalle koristelemaan paikkoja sekä vieneet tarjoilut kun he olivat kyläilemässä muualla. Ystävä tuli sitten miehensä kanssa kotiin ja yllätys oli tietenkin aikamoinen kun vastassa oli koristeltu koti tarjoiluineen sekä monta ystävää. 


Tarjoilut hoidettiin nyyttärimeiningillä eli jokainen toi jotakin mukanaan. Oli salaattia, suolaista ja makeaa piirakkaa, dippivihanneksia, patonkia jne. Yllättäen minä halusin tehdä kakun. Pitkästä aikaa pääsin kokeilemaan tennarien tekoa. Reunalle taas halusin laittaa oikein tyttömäistä vaaleanpunaista pitsiä. Kakun välissä oli vaniljainen mansikkatäyte.


Halusin tehdä kutsuille myös mansikkaisia vaahtokarkkeja.

MANSIKKAISET VAAHTOKARKIT

170g sokeria
150g vaaleaa siirappia
60g Muumi-limua tai mansikkamehua

7 liivatelehteä
50g Muumi-limua tai mansikkamehua

Vaaleanpunaista pastaväriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Keitä sokeria, siirappia ja  kattilassa noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. 
Laita vatkauskulhoon liotetut liivatelehdet sekä 50g limua/mehua ja kaada kuuma seos niiden päälle.
Vatkaa kunnes massa on vaaleaa ja kuohkean paksua. Värjää tipalla pastaväriä halutun väriseksi.
Kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle vuokaan (noin 20x20cm), tasoita pinta ja laita vielä päälle öljytty leivinpaperi. Anna asettua 1-2 tuntia jääkaapissa tai yön yli huoneenlämmössä.
Leikkaa valmis vaahtokarkki sopivan kokoisiksi paloiksi ja pyörittele tomusokerissa. 


Sitten keksin idean tehdä kaikille vieraille omat vaahtokarkkipurkit. Kotoa kun löytyy vauva niin meillä myös kerääntyy pilttipurkkeja, isoja ja pieniä. Niistä päätin tuunata purkit joita vieraat voivat halutessaan käyttää vielä muussakin tarkoituksessa myöhemmin. Kaapista löytyi liitutaulumaalia jolla maalasin purkkien kannet. Purkit oli pessyt astianpesukoneessa mutta etiketin kohtaa jäi vielä liimaukset kiinni. Yritin hinkata liimausta pois sienellä melko huonolla menestyksellä. Googlettelin vinkkejä etiketin irroitukseen ja yhden totesin tepsivän hyvin. Sekoitin soodaa ja tipan vettä niin että siitä tuli tahnamaista. Tahnaa pistin sitten kaikkiin purkkeihin liimauksen kohdalle ja jätin vaikuttamaan joksikin aikaa kun muuta touhuilin. Sitten karkealla sienellä hinkkasin liimat vain pois. Ja lähti kyllä melko helposti eikä paljoa edes tarvinnut hinkata! 


Kietaisin vielä muutaman kiepautuksen narua rusetin kera purkkien ympärille ja piirsin liidulla sydämet kansiin. 


Kameraa ei ollut mukana joten tässä vielä muutama kuva mitä nyt puhelimella tuli otettua. Teinhän myös marenkejakin sinne, ne olin jo ihan unohtanut. Koristeitakin tuli tehtyä, silkkipaperista "kukkasia" seinälle sekä serveteistä viirinuhaa.Viirinauhasta tulossa myöhemmin ohjetta. Yksi vieraista oli tehnyt valtavan kokoisen, upean ja näyttävän vaippakakun.  Ihana oli yllätysjuhlia järjestää ja kivat juhlat olikin. Nyt vain odotellaan prinsessan tuloa maailmaan! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti