tiistai 25. elokuuta 2015

Mokkamarengit


Olen innostunut marengeista ja niitä onkin tullut tehtyä paljonkin lähiaikoina. Olen yrittänyt keksiä eri tapoja maustaa marenkeja hieman ja tässä yksi kokeilu. Maustoin marengit vanilja-cappucino-juomajauheella. Vaikka ajattelin että jauhe ei juurikaan marenkivaahtoa muuttaisi niin kyllähän se vaan kuitenkin muutti kostumusta. Marenkivaahto kun on kovin herkkä jos siihen jotain lisäilee. Jauhetta lisäsin noin kolme teelusikallista ja vaahto löysistyi jonkin verran. Sen vuoksi pursotin nämä marengit simppelisti pyöreällä tyllalla. Hyviä kyllä tuli maultaan, näissä oli hento mokkamainen maku. 


MOKKAMARENGIT

4 munanvalkuaista
200g hienoa sokeria
n. 3 tl vanilja-cappucino-juomajauhetta 

Laita uuni lämpenemään 100 asteeseen ja laita leivinpaperit kahdelle uunipellille valmiiksi. Laita myös pursotinpussi tyllineen valmiiksi. Erottele valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaisia yleiskoneessa tai käsivatkaimella ja lisää sokeri parissa erässä vaahdon joukkoon.  Kun valkuaisvaahto on täysin jämäkkää lisää joukkoon kahvijauhe ja sekoita tasaiseksi. Pursota heti pellille ja paista noin 1,5 tuntia marenkien koosta riippuen kunnes ne ovat täysin kuivuneita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti