lauantai 17. elokuuta 2013

Pähkinäsuklaan makuiset jäätelöpopsit


Kesä taitaa olla jo loppumaisillaan kun heti koulujen alettua tuli myös syksyisemmät ilmat. Vettä on satanut enemmän kuin tarpeeksi eikä aurinkoa ja lämpöä ole enää juurikaan näkynyt. Lomakin on lopussa ja ensi viikolla onkin paluu töihin ja normaaliin arkeen. Leipominen on jäänyt loman aikana melko vähäiseksi mutta eilen iski vimma tehdä jäätelön näköisiä popseja kun löysin kaapista jäätelövohveleita. 


PÄHKINÄSUKLAA-JÄÄTELÖPOPSIT 10-12 kpl

Jäätelövohveleita 
n. 200 g suklaatäytekeksejä
2 rkl pähkinäsuklaalevitettä
1-2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutukseen Candy Meltsiä
(Vohvelin täytteeksi esimerkiksi jäätelöä)

Leikkasin vohveleista noin puolet pois niin että niistä tuli sopivan kokoisia popseihin. Vohvelin kärjen leikkasin pienen palan pois ja kiinnitin reiän sisälle värikkäät pops-tikut Candy Meltsin avulla.

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon pähkinäsuklaalevitettä ja tuorejuustoa sen verran että massa pysyy hyvin kasassa eikä enää murene käsiin. Yleensäkin tuorejuuston määrä popseissa riippuu aina käytettävistä kekseistä tai kakun koostumuksesta, sen vuoksi tarkkoja määriä on vaikea sanoa. Pyörittele massasta palloja ja laita ne hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Täytä vohveli hieman sulaneella jäätelöllä tai vaikkapa hyvällä suklaalla, laita jääkaappiin jähmettymään.

Koska näissä jäätelöpopseissa tikku tuli vohveliin kiinni niin dippasin pops-pallot cocktailtikun avulla Candy Meltsiin ja nostin pallon vohvelin päälle. Jähmettynyt Candy Melts piti pallon vohvelissa hyvin kiinni.

Koristelin jäätelöt valkoisella Candy Meltsillä ja sokerimassasta tehdyilla palloilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti