maanantai 11. helmikuuta 2013

Laskiaispullat


En edes muista milloin olisin leiponut pullaa. Siitä on varmaan jo vuosia joten ehkä nyt oli jo aikakin tehdä itse laskiaispullatkin...


Väliin kermavaahtoa ja mansikkahilloa, nam!


Asumme rivitalossa ja lähiaikoina olemme huomanneet että meidän pihalla käy säännöllisesti vierailemassa jokin otus. Ensin epäilin hiirtä mutta jälkiä tarkastellessa aloin epäillä että kyseessä taitaa kuitenkin olla jokin hieman hiirtä suurempi. Alla olevassa kuvassa jälkien väli on noin 10 cm mutta joissakin kohdissa vielä pidempi, ihan kuin otus olisi loikannut.


Kerkesin jo säikähtämään että vierailija olisi rotta, mutta tuoreimmissa jäljissä ei kyllä näy minkäänlaista hännän jälkeä. Selkeitä pikkurillin pään kokoisia tassuttelujälkiä on näkynyt paljon, osa vain pyöreähköjä "tassun" jälkiä mutta osasta on erottanut hyvin kynnen jäljetkin kuten alla olevassa kuvassa jossa lumi alkoi jo hieman sulaa jälkien kohdalta. 


Mikä eläin voisi olla jälkien tekijä?


3 kommenttia:

 1. Oravaa ehkä veikkaisin.. En kuitenkaan ihan varma voi olla :)

  VastaaPoista
 2. Meille on ainakin muuttanut pikkuinen kärppä, joka jättää aikalailla samanlaisia jälkiä :), mutten tietenkään ole sata varma.. mutta ensiksi tuli kärppä mieleen :), ja jos se se on niin se on mahtava eläin, kun napsii hiiret kissan tavoin ulkoa kulkemasta ;) :)

  VastaaPoista
 3. Luulisin että kärppä koska itselläni on fretti ja se tekee kanssa juostessaan tuollaisia jälkiä. Kärppä on kuitenkin vain 300-800g painava otus ja tekee hyvin pienet jäljet :)

  Todella kiva blogi muuten :)

  VastaaPoista