perjantai 29. tammikuuta 2016

Suklaakuorrutetut marenkitikkarit

 

Mä olen hullaantunut täysin marenkeihin! Ja marenkitikkarit on niin kivoja, sopii monenlaisiin juhliin. Nämä marenkitikkarit sopii loistavasti ystävänpäivään mutta väriä ja makuahan voi muokata mihin vain sopivaksi.


MANSIKKAMARENKITIKKARIT (suklaakuorrutteella)

4 kananmunan valkuaista
200g mansikan makuista makutomusokeria
n. 200g maitosuklaata

Laita uuni lämpeämään 100 asteeseen. Valmistele pursotinpussi 1M-tyllalla valmiiksi. Laita kahdelle uunipellille leivinpaperit. 
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi samalla lisäten sokeria parissa kolmessa erässä. Vaahto on valmista kun se on kuohkean jämäkkää eikä valu vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin. 
Pursota marenkivaahdosta ensin noin 2 cm pitkä raita leivinpaperin päälle ja laita siihen tikun pää. Näin tikku pysyy paikallaan ja marenki pysyy hyvin tikussa kiinni. Pursota sitten tikun pään päälle keskeltä ulospäin pursottaen haluamasi kokoinen marenki. 
Tästä määrästä tulee arviolta noin 20 kpl marenkeja, riippuen paljolti koosta. Paista marenkitikkareita noin kaksi tuntia kunnes ne ovat kokonaan kuivia ja kevyitä.

Kasta jäähtyneiden marenkitikkareiden toinen reuna sulatettuun suklaaseen varovasti. Ripottele päälle koristerakeita ennen suklaan jähmettymistä. Sitten vain herkuttelemaan! 


1 kommentti:

  1. Voi mahdoton miten ovat kauniita! Sopisi mainiosti tytön syntymäpäiville, menee ehdottomasti kokeiluun!

    VastaaPoista