torstai 21. tammikuuta 2016

Gluteeniton siemennäkkileipä


Eipä uskoisi että jokin terveellinen voisi olla näin hyvää ja suorastaan koukuttavaa kuin tämä siemennäkkäri. Muutaman kerran olen tehnyt tällä Siiliparatiisin ohjeella ja aina on pellillinen kadonnut nopeasti parempiin suihin. Ja miksei aineksia voisi antaa kauniissa purkissa vaikkapa ystävänpäivälahjaksi!


SIEMENNÄKKILEIPÄ (Gluteeniton)

2 dl maissijauhoja
3/4 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
2 1/2dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä (itse käytin oliiviöljyä)
sormisuolaa

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää joukkoon kiehuva vesi sekä öljy. Sekoita taikina hyvin tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita se ohueksi levyksi niin että se peittää koko pellin. Ripottele päälle sormisuolaa. Halutessasi voit leikata näkkärin valmiiksi taikinapyörällä jolloin saat siistimpiä paloja.
Paista kiertoilmauunissa 150 asteessa noin 60 minuuttia. Anna jäähtyä ja sitten vain herkuttelemaan!


1 kommentti:

  1. Puuttuuko reseptin aineista jotakin - minun taikina oli ihan lirua?

    VastaaPoista