Tällaisia kakkuja meni muutama viikko sitten ylioppilasjuhliin. Kakkuja oli yhteensä kolme, kaksi lakin mallista kakkua sekä yksi tavallinen ruusuilla koristeltu joka oli myös täysin laktoositon kakku.
Täytteinä oli kahdessa kakussa vadelma-mansikkatäyte ja yhdessä suklaamousse.
SUKLAINEN LAKKIKAKKU n. 20 hlö
6 (isoa) kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa huoneenlämpöiset munat sekä sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne parissa kolmessa erässä munavaahdon joukkoon varovaisesti sekoittaen. Kaada taikina noin 25cm halkaisijaltaan olevaan, voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30-40 minuuttia uunista riippuen.
SUKLAAMOUSSE
5 dl vispikermaa
1 prk valio vaniljarahkaa
240g maitosuklaata
50g tummaa suklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Sulata maitosuklaa ja pilko tumma suklaa rouheeksi. Sekoita hieman jäähtynyt maitosuklaa varovasti kermavaahdon joukkoon, älä sekoita liikaa ettei seos ala juoksettua. Lisää lopuksi vielä rouhittu tumma suklaa.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat maidolla ja täytä suklaamoussella.
Koristele kakkuhaluamallasi tavalla.
Kakut on päällystetty sokerimassalla. Ruusut tein sokerimassan ja kukkamassan sekoituksesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti