keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Teemajuhlat keltamusta/beeparty osa 2


Tyttären 11-vuotis synttäreitä juhlittiin myös kavereiden kesken ja teemana keltainen ja musta. Kaverisynttäreille kattaukseen tuli myös mehiläisiä kattauksen sekä kakun muodossa. 


Tarjolla oli mehiläispesän muotoista kakkua (päivänsankarin toive), cake popseja eli kakkutikkareita, marenkeja, karkkia ja juustonaksuja.


SITRUUNAISET CAKE POPSIT/KAKKUTIKKARIT

1 pkt Oreo-keksejä
n. 3 rkl Viola sitruunan makuinen tuorejuusto
Keltainen candy melts
Keltaista värisokeria
Sokerimassa tähti

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon tuorejuustoa sen verran että massasta pysyy kasassa palloja pyörittäessä. 
Pyörittele palloja ja laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. 
Kasta tikkarintikun pää sulatetussa candy meltsissä ja työnnä palloon kiinni. Laita vielä hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. 
Kasta popsit sulatettuun candy meltsiin ja koristele popsi ennen kuin popsin pinta jähmettyy kokonaan. 


MEHILÄISPESÄ-KAKKU n. 15-20 hlö

200g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria 
1 dl maitoa

Vaahtota sokeri ja huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen muiden ainesten joukkoon. Kaada taikina kahteen 15cm halkaisijaltaan olevaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia uunista riippuen.

VANILJAINEN MARJATÄYTE

2 dl vispikermaa
1 prk kuningatarrahkaa
vaniljakreemiä noin 3-4 rkl
mansikkahilloa maun mukaan 
2 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, vaniljakreemi ja mausta maun mukaan mansikkahillolla. Kuumenna tilkka vettä ja liota pehmenneet liivatelehdet siihen. Sekoita hyvin täytteen joukkoon. 
Täytteeseen sopii hyvin myös tuoreet marjat joita voi lisätä oman maun mukaan. 


KAKUN KOKOAMINEN

Leikkaa kakkupohjat kahteen osaan. Aloita laittamalla täytettä kahden pohjan väliin.  Seuraavista kahdesta pohjasta leikkaa reunoilta pois noin 1-2cm. Lisää ne kakun päälle,  jokaiseen väliin myös täytettä lisäten. Ylimääräisistä reunoista saa kasattua kakkuun ylimmän kerroksen. Lisää ne viimeisenä täytteen kanssa. Paloja voi muotoilla, leikata ja "liimata" kakkuun oman maun mukaan niin että kakusta tulee halutun motoinen. 

Kuorrutukseen tarvitset noin 750g keltaista sokerimassaa. Päällystä kakku ensin kauttaaltaan ohuelti kermavaahdolla tai voikreemillä. Kauli sokerimassa ja nosta kakun päälle. Siloita massa kakun pintaan ylhäältä alaspäin niin että uurteet korostuu selkeästi. Kakkuun voi myös tehdä vaikkapa korostuksia ja varjostuksia tomuväreillä jos haluaa. Itse laitoin tähän hieman tummempaa keltaista sekä aavistuksen helmiästä pintaan  mutta sitä ei kuvissa juurikaan näy.
Liimaa mustasta sokerimassasta sisäänkäynti pesään ja päälle sokerimassasta tehtyjä mehiläisiä.



Tarvikkeita ja koristeita juhliin löytyy Confetista.




2 kommenttia:

  1. Eikä miten mainio kakku!! Niin hieno! Ihana värimaailma ollut juhlissa muutenkin. :)

    VastaaPoista