torstai 7. toukokuuta 2015

Marengit teemajuhliinTyttäreni syntymäpäiviä juhlittiin viikonloppuna ja alkuviikosta kaverisynttäreiden merkeissä. Tänä vuonna juhlien teemana oli värit keltainen ja musta. Tein juhliin marenkeja, keltaisia ja "melkein mustia". Keltaiset olivat tavallisia marenkeja ja harmaat salmiakin makuisia marenkeja.


HELPOT MARENGIT

4 kananmunan valkuaista
200 g hienoa sokeria

Wiltonin sitruunankeltaista pastaväriä

Valmistele kaksi uunipeltiä leivinpapereineen ja ota pursotusvälineet esille valmiiksi. Laita uuni lämpeämään.
Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää hieman sokeria joukkoon. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri joukkoon parissa kolmessa erässä.
 Valkuaisvaahto on valmista kun se on erittäin jämäkkää eikä liiku vaikka kipon kääntäisi ylösalaisin. Lisää pieni määrä pastaväriä cokctailtikulla tai lusikan kärjellä. 
Sekoita tasaiseksi ja massa on valmista pursotettavaksi. Itse käytän useimmiten pursoitukseen Wiltonin 1M tai 2D tyllaa.
Paista marenkeja 100-120 asteessa noin 1,5-2 tuntia kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä. Paistoaikaan vaikuttaa marenkien koko. 


SALMIAKKIMARENGIT

kts. ohje edellä
30-50g salmiakkijauhetta

Rainbow Dustin musta pastaväri

Lisää valmiiseen valkuaisvaahtoon salmiakkijauhe.
Värjää vaahto harmaaksi tipalla Rainbow Dustin mustaa pastaväriä
(massan saisi värjättyä täysin mustaksikin mutta se vaatisi enemmän väriä joka taas muuttaisi valkuaisvaahdon koostumusta) 

Itse tein nämä marengit yllä olevalla ohjeella jonka sitten valmiina puolitin, osan värjäsin keltaiseksi ja toiseen osaan lisäsin 16 g salmiakkijauhetta sekä mustaa pastaväriä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti