tiistai 30. kesäkuuta 2015

Perinteisiä ja kesäisiä pullia


PULLATAIKINA n. 20 kpl

2,5 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
100g voita

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi (hieman kädenlämpöistä lämpimämpää). Lisää maidon joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja kananmuna. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maidon joukkoon. Sekoita noin puolet jauhoista joukkoon pikkuhiljaa taikinaa vaivaten. Lisää sitten pehmeä, melkein sulanut voi joukkoon. Sekoita joukkoon hyvin vaivaten loput jauhoista niin että taikina alkaa irrota reunoilta mutta on vielä pehmeää. Kohota taikinaa lämpimässä ja vedottomassa paikassa (esim. mikrossa) liinalla peitettynä noin kaksinkartaiseksi.

Pyöritä taikinasta noin 20 kpl pikkupullia. Kohota pullia vielä noin 20-30 minuuttia kunnes pullat ovat kohonneet hyvin.

Mikäli teet tavallisia pullia voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista pullia 200 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia kunnes pullat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.


VOISILMÄPULLAT

Voitele pullat kevyesti kananmunalla. Paina jokaiseen pullaan sormella syvä kuoppa ja laita siihen nokare voita. Ripottele voin päälle myös hienoa sokeria noin puoli teelusikallista tai oman maun mukaan ja paista ohjeen mukaan.


VANILJATÄYTEPULLAT

Paina pulliin iso kuoppa juomalasin pohjalla, kuoppa "kutistuu" joten se saa olla reilun kokoinen. Voitele reunat kananmunalla. Sekoita veniljakreemijauhetta kylmään veteen purkin ohjeen mukaan mutta lisää vettä niin että seoksesta tulee hieman löysempää. Liian paksusta seoksesta voi tulla hieman kuivahkoa paiston aikana. Täytä pullat vaniljakreemillä ja paista ohjeen mukaan.
Koristele valmiit, paistetut pullat mansikoilla tai muilla kesäisillä marjoilla oman maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti