Marenkeja on tullutkin tehtyä usein kun niistä keväällä innostuin. Niitä voi pakata kauniisti rasiaan tai vaikkapa pursotinpussiin, kietoa narua ympärille ja viedä tuliaisena kylään mennessä ystäville.
VANILJAMARENGIT
4 kananmunan valkuaista
200 g hienoa sokeria
vaniljaa noin 1 tl vaniljamyllystä
(pastaväriä jos haluaa värjätä)
Valmistele kaksi uunipeltiä leivinpapereineen ja ota pursotusvälineet esille valmiiksi. Laita uuni lämpeämään.
Erottele kananmunan valkuaiset keltuaisista huolellisesti. Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää hieman sokeria joukkoon. Jatka vatkaamista ja lisää sokeri sekä vanilja joukkoon parissa kolmessa erässä.
Valkuaisvaahto on valmista kun se on erittäin jämäkkää eikä liiku vaikka kipon kääntäisi ylösalaisin. Lisää pieni määrä pastaväriä cokctailtikulla tai lusikan kärjellä.
Sekoita tasaiseksi ja massa on valmista pursotettavaksi.
Paista marenkeja 100-120 asteessa noin 1,5-2 tuntia kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä. Paistoaikaan vaikuttaa aina marenkien koko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti