keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Kahden suklaan Brookiet


Tähän herkkuun olen törmännyt useasti blogeissa mutta itse en ole aiemmin sitä tehnyt. Herkullisen ihanaa ja suklaista brownieta kuorrutettuna cookie-taikinalla, siitä nimi brookies.
Maku-lehdessä ollutta ohjetta lukiessa en voinut enää vastustaa kiusausta ja päätin kokeilla tätä kehuttua herkkua. Lehdessä ollutta ohjetta muokkasin hieman lähinnä suklaan osalta, mutta tähän voi hyvin käyttää tummempaa tai vaaleampaa maitosuklaata tai vaikka maustettua suklaata oman maun mukaisesti. 

KAHDEN SUKLAAN BROOKIET

Brownie-taikina

100g voita
150g  tummaa suklaata (minä käytin vadelman makuista leivontasuklaata)
2,5 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
0,5 tl suolaa

Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon sokeri sekä munat ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä keskenään mantelirouhe, jauhot sekä suola ja sekoita ne muiden ainesten joukkoon.
 Kaada taikina leivonpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20x30cm) ja laita jääkaappiin odottamaan. 
Valmista seuraavaksi cookie-taikina.

Cookie-taikina

100g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl hasselpähkinärouhetta
150g sitruuna-valkosuklaata rouhittuna

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne muiden ainesten joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja lisää joukkoon viimeisenä rouhittu suklaa.
Nostele kahden lusikan avulla cookie-taikina nokareina vuokaan brownie-pohjan päälle. 
Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia niin että leivonnainen jää sisältä meheväksi ja hieman tahmeaksi. 

Säilytä brookiet kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä tai viileässä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti