torstai 22. tammikuuta 2015

Pienen pojan kastejuhla


Oman pienokaisen kastejuhlakin on jo vietetty ja poika sai virallisen nimen. Kastejuhlaa vietimme lähimpien sukulaisten ja kummien kanssa. Kakkua tuli hieman pähkäiltyä minkälaisen tyyliltään sitä tekisi ja lopulta päädyin suht yksinkertaiseen koristeluun ihan jo sen vuoksi että juhlapäivänä on aina kaikenlaista muutakin puuhaa. Luonnollisesti päävärinä oli vaaleansininen ja vuodenajan mukaan halusin kakkuun lumihiutaleita. Kakku ei ollut kovin iso vaikka olikin kaksikerroksinen. Kakun välissä oli mansikka-mustikkatäyte ja kakun päällystin Renshawn sokerimassalla. Vauvakoristeen tein Renshawn kukkamassasta, se toimii kivasti myös silikonimuotissa.


Koska kaikkea en ajan puutteen vuoksi kerinnyt tekemään niin pikkuleipien kohdalla hieman oikaisin helpomman kautta. En siis leiponut ollenkaan pikkuleipiä vaan ostin kaupasta paketin murokeksejä jotka sitten itse koristelin royal icingilla ja valmiilla jalanjälki-sokerikoristeilla. Nopeasti sai tuunattua teemaan sopivia ja nättejä pikkuleipiä. 


Halusin tehdä juhliin myös jotain muuta pientä makeaa ja suunnitelmissa oli vaaleansiniset vaahtokarkit sekä macaronsit. Noh, aina ei suju kuin strömsössä ja niinhän sitten kävi hassusti macaronseille. Kaksi pellillistä meni roskiin kun eivät jostain syystä kypsyneet joten tarjolle päätyivät vain herkulliset vaalealla glögillä maustetut vaahtokarkit. Ohje niihin löytyy täältä .


Täytekakun ja muiden makeiden herkkujen lisäksi tein perinteisen pullakranssin jonka väliin tuli vaniljakreemiä sekä kanelia. Kranssi onnistui oikein hyvin vaikka pullaa tuleekin leivottua todella harvoin eikä sen tekoon ole sellaista varmaa näppituntumaa.
Suolaisina suupaloina tarjolla oli salamipiirakkaa sekä isovanhempien tekemiä karjalanpiirakoita joista kiireen keskellä ei tullut kuvia napattua.4 kommenttia:

  1. Upean näköinen kakku ja nuo pikkuleipienkoristelut, ah niin söpöjä. <3 :)

    VastaaPoista
  2. Upean näköinen kakku ja nuo pikkuleipienkoristelut, ah niin söpöjä. <3 :)

    VastaaPoista
  3. Ihania pikkuleipiä! :) On kyllä kaikkea niin herkullista täällä blogissasi.

    VastaaPoista