lauantai 13. syyskuuta 2014

Mustikkarättänä



MUSTIKKARÄTTÄNÄ

200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

0,5 l mustikoita
0,5 dl sokeria 
1 rkl perunajauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi joukkoon pehmeä, huoneenlämpöinen voi. Sekoita taikina tasaiseksi. 
Painele n. 3/4 taikina voideltuun normaalikokoiseen (n. 24 cm) piirakkavuokaan, pohjalle sekä reunoille. 
Kaada mustikat pohjalle ja ripottele mustikoiden päälle perunajauhot. 
Murustele loput taikinasta mustikoiden päälle tasaisesti.
Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pohja on kypsää.
Nauti lämmintä mustikkarättänää vaniljajäätelön kera, nam!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti