keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Mansikkakakku


Ihanaa kun kesällä saa tuoreita mansikoita, harmi vain että sesonki on niin lyhyt. Tänä kesänä tuli käytyä poimimassa itse mansikoita muutamaankin kertaan eikä niitä silti paljoa tullut pakastimeen laitettua vaan suurin osa tuli syötyä heti tuoreeltaan. Eipä mikään voitakaan tuoreista mansikoista tehtyä kakkua. Kuumuudesta johtuen kermakakkuja ei kesällä tule juurikaan tehtyä, varsinkaan näillä superhelteillä. Tällaisia mansikan mallisia kakkuja tuli tehtyä parikin kappaletta, toisen tein kesäpäivän piristykseksi ja toisen nuoren neitokaisen syntymäpäiväksi. 

Kakun voi kasata täytekakkupohjasta tai kääretorttupohjasta josta itse kakun kasasin. Kääretorttupohja paistuu ja jäähtyy nopeasti joten siitä saa tehtyä kakun melko pikaisestikin.

Kakkua voi täyttää esimerkiksi perinteisen simppelisti kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla joka maistuu tietenkin aina hyvältä kakussa. Tässä toisenlainen, myös helppo täyte joka maistuu myös ihanasti vaniljalle.

VANILJAINEN MANSIKKATÄYTE

1,5dl vispikermaa
1 prk valio vaniljarahkaa
n. 2 rkl mansikkahilloa 
0,5-1 litra tuoreita mansikoita 

Vatkaa kermaa vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka ja mausta täyte mansikkahillolla oman maun mukaan. Pilko mansikat pieniksi paloiksi. Kostuta kakku-tai kääretorttupohja (3-4 munan) esimerkiksi muumilimulla, mansikkamehulla tai maidolla. Levitä ensin vaniljatäytettä pohjalle ja sen päälle reilusti tuoreita mansikoita. Pienennä päällimmäisiä pohjia hieman niin että kakusta muodostuu pullea ja mansikan mallinen. Päällystä kakku mansikan makuisella kaulittavalla massalla sekä vihreällä sokerimassalla. Marsipaanityövälineillä saa kätevästi paineltua massan pintaan kuviot.

Löydät ohjeen kakun tekoon myös täältä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti