sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Helppo raparperipiirakka



RAPARPERIPIIRAKKA

1 kananmuna
1,5 dl sokeria
0,5 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Täyte:

7 dl raparperinpaloja
2 dl sokeria (käytin puolet tavallista ja puolet intiaanisokeria)
(tilkka vettä)

Keitä raparperinpaloja sokerin kanssa ( lisää tarvittaessa tilkka vettä) hetki kattilassa niin että ne pehmentyvät. Jäähdytä seos.
Sekoita keskenään muna ja sokeri. Lisää joukkoon margariini, maito sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
Kaada taikina noin 30 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja lisää päälle raparperit.
Paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.

Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai vaikkapa jäätelön kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti