lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulun kardemummakakut


 Usein jouluna tulee leivottua ja annettua makeita joulutervehdyksiä isovanhemmille sekä ystäville. Tänä jouluna leivoin kardemummakakkuja, minttu-suklaafudgea ja glögin makuisia vaahtokarkkeja. Tässä kuitenkin kardemummakakut, muista herkuista laitan ohjetta myöhemmin.


PIENET KARDEMUMMAKAKKU-TALOT

200g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl hienonnettua kardemummaa

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. 
(jos taikina alkaa juoksettua, lisää ripaus vehnäjauhoa joukkoon) 
Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja vehnäjauho-leivinjauheseos. 
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. (Nordic Waren vuokia ei tarvitse välttämättä jauhottaa)  Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. 
Ohjeella voi tehdä myös yhden normaalikokoisen kakun, paistoaika noin 50-60 minuuttia.


Ennen kakkujen paketointia koristelin kakut lumijauheella  joka on kuin tomusokeria mutta ei kuitenkaan sula leivonnaisten päällä. 


 Niin se joulu on sitten vietetty tältä vuodelta. Ihana joulu oli vaikka valkeaa joulua ei tänä vuonna saatukaan, ainakaan tänne etelään. Ehkäpä sitten ensi vuoden puolella... Toisi se lumi ainakin valoa tähän harmauteen.

Nyt sitten vain kohti Uutta Vuotta!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti