keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Macaronsit ja appelsiini-suklaaganache


Piiitkästä aikaa kokeilin tehdä macaronseja johtuen siitä että viimeksi niitä tehdessä meni kaikki pieleen ja epäonnistuneet macaronsit sen seurauksena roskiin. Silloin päätin etten ihan hetkeen näitä herkullisia suupaloja edes yritä tehdä. Nyt kuitenkin uskaltauduin kokeilemaan (koska kaapissa olleessa mantelijauheessa alkoi päiväys lähestyä) ja yllätys yllätys, onnistuin ainakin kohtuullisesti. Ongelmana itselläni on ollut lähinnä kuorien paisto, tuntuu ettei kuoret meinaa kypsyä ei sitten millään. Ehkä syy on vanhassa uunissa, ainakin uskottelen itselleni niin...


Macaronsejahan voi myös koristella eri tavoin, minä hassuttelin koristellen niitä syötävillä silmillä. Maistuisi varmasti pikku noidille sekä muille hirviöille Halloweenina. Macaronsit vrjäsin oranssilla pastavärillä ja täytteeksi tein appelsiini-suklaaganache joka oli muuten superhyvää!


Macaronsien ohjeen löydät täältä.

APPELSIINI-SUKLAAGANACHE

1,5dl kermaa
1 kpl appelsiinin kuori raastettuna sekä mehu
250g maitosuklaata

Raasta appelsiinin kuori ja laita kerman joukkoon kattilaan. Kiehauta ja hauduta sen jälkeen seosta noin 10 minuuttia. Kiehauta uudelleen ja kaada seos siivilän läpi suklaan päälle. Sekoita seos tasaiseksi, lisää puristettu appelsiinin mehu ja sekoita uudelleen. Anna täytteen asettua huoneenlämmössä yön yli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti