Banoffee
n.250g Digestive-keksejä
80g voita
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
2 banaania
2-2,5dl vispikermaa
vaniljasokeria
kaakaojauhetta
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Piirakan voi tehdä tavalliseen piirakkavuokaan tai tehdä vaikka sydämen mallisen käyttämällä reunavuokaa. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille niin että täyte pysyy pohjan sisällä.
Levitä karamellisoitu kondensoitu maito pohjan päälle. Valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa ei tarvitse erikseen keittää kuten tavallista kondensoitua maitoa vaan se on heti valmista käytettäväksi.
Viipaloi banaanit ja asettele ne täytteen päälle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla oman maun mukaan.
Levitä kermavaahto piirakan päälle tai pursota ruusukkeita kuten minä tein vaihtelun vuoksi.
Lopuksi sirottelin tummaa kaakaojauhetta piirakan pinnalle.
Nämä kuvat on joskus kauan sitten leipomastani banoffeesta mutta nyt ajattelin laittaa ne tänne uuteenkin blogiin ohjeen kera.
Ihana pursotus!
VastaaPoista