lauantai 29. joulukuuta 2012

Joulu 2012


Joulu tuli ja meni, tässä muutama maistiainen meidän joulun herkuista. 
Tietenkin piparin makuisia popseja piti tehdä. Pikku neidin kanssa koristelimme popsit jouluisen näköisiksi.

JOULUISET PIPARIPOPSIT

1 pkt pipareita
n. 3 rkl vaniljatuorejuustoa
(appelsiinituorejuustoa) 
Candy Meltsejä tai suklaata
Tikkarintikkuja

 Popseja tulee noin 10-12 kpl.

Murskaa piparit hienoksi ja sekoita joukkoon tuorejuustoa sen verran että massasta saa muotoiltua palloja. Itse laitoin joukkoon myös vähän appelsiinituorejuustoa, niin että se maistui vain hieman piparin joukosta.
Laita pallot hetkeksi jääkaappiin jäähtymään. 
Kasta tikkaritikku sulaan Candy Meltsiin ja työnnä sen jälkeen palloon. Kun tikut ovat kiinni kannattaa popsit laittaa jääkaappiin jähmettymään koska se helpottaa kuorruttamista. 
Kasta jähmettyneet popsit sulaan Candy Meltsiin ja koristele ennen kuin pinta kerkeää kokonaan kovettumaan. 
Popsit oli tarjolla kipossa jonka täytin puuroriisillä, hyvin pysyivät siinä pystyssä.


Tein myös pieniä makeisia ohjeella jonka löysin jostain leivontalehdestä. Niihin tuli kermaa, vaaleaa siirappia ja sokeria. Tein mielestäni ohjeen mukaan mutta jostain syystä en saanut seosta paksuuntumaan vaikka kuinka kauan keittelin. Koostumus jäi löysäksi ja sen vuoksi niiden syöminen oli kaikkea muuta kuin näppärää mutta maku oli kuitenkin erinomainen!


Joulutorttuja ei voi koskaan olla liikaa...


Vietämme joulua aina äitini luona ja pöytä katetaan usein melko perinteisellä tyylillä. Tänä vuonna tein pipareista mistelin lehtiä joihin kirjoitin kaikkien nimet ja ne laitettiin kuin paikkakorteiksi.


Joulupäivänä tuli leivottua sitruunakakkujakin.
Yhden paketoin talviseen pakettiin ja vein maistiaisiksi kyläilyreissulla. 


SITRUUNAKAHVIKAKKU

200g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Yhden sitruunan kuori raastettuna ja 3 rkl mehua

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos sekä sitruunankuori ja mehu taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa noin 50-60 minuuttia. 

Minä tein ihania pieniä kahvikakkuja Nordic Waren Tupla-kahvikakkuvuoalla. Ohjeen taikinan määrä on juuri sopiva kyseiseen vuokaan. 




2 kommenttia:

  1. Miks sulla on tiskirätti esillä pöydässä????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vein herkkujen lisäksi jouluisen tiskirätin tuliaisena ja sen vuoksi se nyt sattui olemaan pöydällä kun otin kuvia. =)

      Poista