sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Glögin makuiset vaahtokarkit


Uusi Vuosi juhlittu ystävien kera ja vaikka muutama vieraskin meille tuli aattoillaksi niin leipomisen jätin poikkeuksellisesti  tällä kertaa väliin. Joulun aikana on tullut herkuteltua ähkyyn saakka kaikella makealla niin nyt oli pakko pistää stoppi sille. Yhtenä päivänä kun repesi jo housutkin, kirjaimellisesti. 
Uuden vuoden lupauksia en tehnyt mutta aion ainakin yrittää noudattaa terveellisempiä eämäntapoja tänä vuonna, katsotaan kuinka käy.

Näitä herkullisen makeita vaahtokarkkeja tein jouluna. Confetin sivuilta löytyy hyvä ja helppo vaahtokarkin ohje jota kannattaa kokeilla. Minä käytin vaahtokarkkeihin vaaleaa glögiä ja näistä tulikin kyllä tosi hyviä!


GLÖGIN MAKUISET VAAHTOKARKIT

170g sokeria
150g vaaleaa siirappia
60g vaaleaa glögiä (Marli)

7 liivatelehteä
50g vaaleaa glögiä (Marli)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
Keitä sokeria, siirappia ja glögiä kattilassa noin 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. 
Laita vatkauskulhoon liotetut liivatelehdet sekä 50g glögiä ja kaada kuuma seos niiden päälle.
Vatkaa kunnes massa on vaaleaa ja kuohkean paksua. 
Kaada seos öljytyn leivinpaperin päälle vuokaan (noin 20x20cm), tasoita pinta ja laita vielä päälle öljytty leivinpaperi. Anna asettua 1-2 tuntia jääkaapissa tai yön yli huoneenlämmössä.
Leikkaa valmis vaahtokarkki sopivan kokoisiksi paloiksi ja pyörittele tomusokerissa. 



ILOISTA JA HERKULLISTA UUTTA VUOTTA 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti