sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Marenkitikkarit


MARENKITIKKARIT

2 kananmunan valkuaista
100g (n. 1 dl) hienoa sokeria
Pinkkiä pastaväriä
Wiltonin paperisia tikkarintikkuja 

Laita uuni lämpeämään 100 asteeseen. Valmistele pursotinpussi 1M-tyllalla valmiiksi. Laita kahdelle uunipellille leivinpaperit. 
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi samalla lisäten sokeria parissa kolmessa erässä. Vaahto on valmista kun se on kuohkean jämäkkää eikä valu vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin. 
Maalaa pastavärillä muutama raita pursotinpussin sisälle (muistaakseni tein noin kolme raitaa). Täytä pussi sen jälkeen valkuaisvahdolla. 
Pursota ensin noin 2 cm pitkä raita leivinpaperin päälle ja laita siihen tikun pää. Näin tikku pysyy paikallaan ja marenki pysyy hyvin tikussa kiinni. Pursota sitten tikun pään päälle keskeltä ulospäin pursottaen haluamasi kokoinen marenki. 
Tästä määrästä tulee arviolta noin 16 kpl marenkeja, riippuen tietenkin koosta. Paista marenkitikkareita noin kaksi tuntia kunnes ne ovat kokonaan kuivia ja kevyitä.Marenkitikkarit on hauska vaihtoehto perinteisille marengeille. Nämä sopivat erilaisiin juhliin, synttäreille, ystävänpäiväksi, häihin jne. Mielikuvitus vain rajana!


1 kommentti: