keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Halloween lähestyy taas...



Löysinpä tietokoneen kätköistä kuvia viime vuoden halloweenista. Silloin pidimme perinteiset  halloween-juhlat kotona lapsille. Etukäteen en silloin juurikaan juhlia suunnitellut tai valmistellut koska viimeisillään raskaana olevana olin aivan varma että olen silloin jo sairaalassa synnyttämässä. Noh, enpä sitten ollutkaan vaan erittäin pulleana kotona. Joten sen vuoksi juhlat järjestettiin sittenkin ja melko lyhyellä varoitusajalla. Silloisesta tilastani johtuen on varmaan kuvatkin koneelle jääneet ja blogiin unohtunut päivittää.


Tarjolle leivoin kardemummalla maustettua kahvikakkua. Taikinan värjäsin Wiltonin violetilla pastavärillä ja taikinasta paiston pieniä pääkallon mallisia kahvikakkuja Wiltonin pääkallo-kakkuvuoalla. Ohjeen kardemummakakkuihin löydät täältä. Värjätystä taikinasta tulikin ovelan näköisiä kakkuja kun pinta muuttui paistaessa  vihreäksi vaikka sisus pysyi violettina. Täydellisen värisiä halloween-juhlaan! 


Koska juhlien järjestämisessä piti päästä hieman helpommalla, oli tarjolla koristellun täytekakun sijasta valmis kaupan pakastealtaasta ostettu mutakakku. Siitäkin saatiin teemaan sopiva nopeasti ja yksinkertaisesti lisäämällä kakun päälle syötävät silmät. Tätäkin olisi voinut koristella helposti lisää esimerkiksi piirtämällä koristelugeeleillä suun, hiukset jne.


Suolaisena naposteltavana oli syötäviä sormia! Ohjettahan en enää muista mutta muistelisin taikinan olleen kenties jokin suolainen muffinitaikina josta paistoin sormia Wiltonin sormet-keksipellillä. Ohjeita löydät mm. Confetin blogista täältä. Ja ihan vinkkinä että kyseisellä pellillä voi tehdä myös hauskoja sokerimassasormia täytekakun koristeeksi!


Siispä suunnittelemaan mitä karmivan hauskaa sitä voisi tänä vuonna leipoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti