sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vauvakutsuille elefantti-kakku


Yllätettiin hieman kauempana asuva ystävä tekemällä yllätysvierailu vauvakutsujen merkeissä. Halusin tehdä hempeän pastellin sävyisen kakun, mutta hieman piti miettiä kakun koristelua. Ensin mielessä oli vain söpöt ankat ja nallet mutta sitten sainkin idean kokeilla pienen elefantin muotoilua. 


Elefantin muotoilin Renshawn kukka- ja muotoilumassasta. Massaa olen käyttänyt paljon kukkien tekoon mutta hahmoja en juurikaan ole tehnyt. Massa kuivuu tosi nopeasti mutta oli miellyttävän jämäkkää hahmon muotoiluun, tästä massasta on tullutkin suosikkini koristeiden teossa!


Kakun päällystin norsunluun värisellä sokerimassalla ja reunoille tein viirinauhan kakkua kiertämään.Viirinauha on tehty myös sokerimassasta ja viireihin liimasin koristeiksi pienet tähdet


Kakun sisällä oli suklainen kakkupohja ja Daim-suklaatäyte.

DAIM-SUKLAATÄYTE

2 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
n. 180g Maraboun Daim-suklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa ja sekoita se varovasti vaahdon joukkoon. Suklaa hyydyttää täytteen itsestään joten erillistä liivatetta ei tarvitse käyttää. Itselläni oli 20 cm halkaisijaltaan oleva suklaakakkupohja jonka halkaisin kahteen osaan. Täytettä laitoin vain yhden, mutta melko paksun välin.


Yllätys onnistui täydellisesti kakun ja lahjojen kera ja vietimme ihanan aurinkoisen päivän Tampereella ystävien kanssa herkutellen ja nauraen! <3


5 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen kakku! Linkitin blogisi omaani, jotta osaan tulla vierailulle uudestaankin. Toivottavasti tämä sopii! :)

    VastaaPoista
  2. Aivan loistava kakku! Tässä on sen verta suloinen idea, että taidan koittaa joskus lainata tätä kun tulee oiva tilaisuus! :) Ihania kakkuja muutenkin sivu täynnä. :)

    VastaaPoista