tiistai 24. marraskuuta 2015

Raidalliset marengit


MARENGIT

4 kananmunan valkuaista
200g (4 dl) vadelman makuista makutomusokeria
Punaista pastaväriä

Laita uuni lämpeämään 100 asteeseen, valmistele kaksi peltiä leivipapereilla ja laita haluamasi tylla valmiiksi pursotinpussiin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi lisäten samalla sokeria muutamassa erässä valkuaisten joukkoon. Sillä välin ota siveltimellä pastaväriä ja maalaa pursotinpussin sisäpuolelle muutamia raitoja (tyllasta ylöspäin). Täytä pussi marenkivaahdolla ja pursota pelleille haluamasi kokoisia marenkeja. Paista marenkeja noin 1,5-2 tuntia hieman koosta riippuen kunnes marengit ovat kokonaan kuivia ja irtoavat helposti.




maanantai 16. marraskuuta 2015

Turkoosia ja kultaista pitsiä



Kummityttö sai synttäreilleen tällaisen kakun jonka tein toiveiden mukaan. Kakun sisällä oli muistaakseni kaakaopohja mangotäytteellä.


Päällinen värjättyä sokerimassaa, kukka on Renshawn kukkamassaa ja pitsi tehty Confetin kultaisella pitsiaineella.


sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Halloween 2015


Halloween tuli ja meni niin kuin ne perinteiset lasten Halloweenjuhlatkin jotka meillä on pidetty.  Tänä vuonna juhliin tuli kymmenkunta vierasta. Juhlissa olikin ajoittain melko villi meno, nämä lapset kun eivät enää ole ihan sieltä pienimmästä päästä... mutta pääasiahan oli että on hauskaa!


Tarjolla oli Sappinesteboolia, ohjeen siihen löydät täältä, tonnikalawrappeja, noidan triffle padassa (tai voisi kutsua myös vaikkapa patakakuksi),  marenkiluita, popseja sekä popcornia.


TONNIKALAWRAPIT

1 pkt tortilloja
2 prk tonnikalaa (tavallista tai maustettua esim. persilja/tilli)
majoneesia
(omenaa pieninä kuutioina)
jääsalaatinlehtiä

Sekoita tonnikalan joukkoon majoneesia niin että siitä tulee sopivan paksuinen tahna. Levitä tahnaa ohuelti tortillalätyn päälle ja lisää salaatinlehti. Kääri rullaalle ja leikkaa vinottain puoliksi tai kolmen osaan jos haluaa pienempiä paloja. Koristele cocktailtikuilla.


NOIDAN TRIFFLE PADASSA / PATAKAKKU

kakkupohja
 1 prk vispikermaa
1 prk vaahtoutuva vaniljakastike
n. 1/2 l mansikoita
mansikkahilloa 
1 prk Valio kuningatar-rahka
Vihreää elintarvikeväriä
Koristeeksi syötäviä silmiä, hampaita, aivokarkkeja jne.

Vaahdota kerma ja mausta hillolla. Vaahdota vaniljakastike ja värjää siitä osa vihreällä pastavärillä. Kasaa aineksia vuorotellen kerroksittain pataan niin että päällimmäiseksi jää vihreäksi värjätty vaniljakastike. Koristele silmilillä, madoilla ym herkullisilla koristeilla oman maun mukaan.


Koti koristeltiin mm. jätesäkeistä tehdyillä hapsuverhoilla, hämähäkeillä, hämähäkinseitillä, silmillä jne. kaikesta ei edes tullut kuvaa otettua mutta tästä jo hieman saa kiinni tunnelmasta. Mandariinitkin saivat vähän teemaan sopivaa ilmettä.